LainaaLaina-aikaIkäraja
suomen-tililuotto

Suomen Tililuotto

20-2000€ 1-8 21 Hae laina
OstosrahaLogo

Ostosraha

400-2500€ 12-36kk 18 Hae laina
Vivus

Vivus

10-2010€ 1-30pv 20 Hae laina
Pikavippi.fi

Pikavippi.fi

100-200€ 184pv 18 Hae laina
credit24

Credit24

50-3000€ 1-24kk 18 Hae laina
monetti

Monetti

500-1500€ 12kk 23 Hae laina
bluefinance

Blue Finance

20-500€ 14-30pv 18 Hae laina
Sinunlaina

Sinunlaina

1000-3000€ 1-5v 18 Hae laina
etuafi

Etua

500-35000€ 1-12v 22 Hae laina
euroloan

Euroloan

50-5000€ 1-24kk 18 Hae laina
lainafi

Laina.fi

50-2500€ 1-13kk 20 Hae laina
everyday

Everyday.fi

20-2000€ 1-5kk 18 Hae laina
ferratum

Ferratum

50-3000€ 1-24kk 18 Hae laina

Pikavippiä ympäri vuorokauden

Nopeaa lainaa voi nykyään saada 24/7, siis minä tahansa päivänä vuorokauden ympäri. Ympärivuorokautiset pikavipit ovat mahdollisia siksi, että tililuotot ovat vuonna 2013 huomattavasti yleistyneet, ja monet pikavippipalvelut tarjoavat nyt luottorajallista tililainaa.

Tililuotot ovat jatkuvia luottoja, eikä jatkuviin luottoihin sovelleta lakia, joka kieltää kuluttajaluoton maksamisen asiakkaan pankkitilille yöllä eli kello 23 – 7. Jos sinulla on tililuottosopimus sellaisesta lainapalvelusta, joka lupaa maksaa nostetut lainat tilille myös öisin, voit siis saada vippiä ympäri vuorokauden. Aikarajoitus koskee kuitenkin edelleen perinteisiä pikavippejä.

Perinteisiäkin pikavippejä voi useimmiten hakea milloin tahansa, myös yöllä, mutta lainahakemus käsitellään ja maksetaan tilille vasta seuraavana aamuna. Lainahakemusten käsittelyajat selviävät vippipalveluiden kotisivuilta.

Pikavippipalveluiden verkkopalvelut ovat avoinna ympäri vuorokauden, joten voit milloin tahansa tarkistaa esimerkiksi lainasi määrän tai luoton eräpäivän.

Pikavippivertailu

Pikavippien hintavertailu kannattaa, sillä vipeissä on hintaeroja. Vertailua varten netistä löytyy monenlaisia vippivertailupalveluita. Mikäli pikavipit eivät ole sinulle kovin tuttuja, voit vertailuiden avulla tarkistaa, millainen on vippien tyypillinen hintataso. Niin vältyt ottamasta kaikkein kalleimpia vippejä.

Hinta on pikavipin valinnassa tietysti olennainen tekijä, mutta muillakin asioilla on vaikutusta. Pitempi maksuaika lisää kustannuksia, joten kaikkein halvinta vippiä ei välttämättä kannata ottaa, mikäli siinä on maksuaikaa vain kaksi viikkoa, mutta oma tilanteesi vaatii enemmän maksuaikaa. Mikäli hakija on nuori aikuinen, lainaa ei saa ihan mistä tahansa, sillä osa vippipalveluista rajoittaa nuorimpien hakijoiden vippaamista. Tällöin on ehkä tyydyttävä johonkin muuhun kuin kaikista halvimpaan pikavippiin.

Pikavippien kulut ovat yleensä kiinteitä eivätkä vaihtele asiakaskohtaisesti toisin kuin kulutusluottojen ja muiden suurempien lainojen korot. Niinpä pikavippivertailu on yksinkertaista. Joissakin kulutusluottopalveluissa lainojen korot vaihtelevat, joten hintojen vertailu on hankalaa. Tällaisista kulutusluotoista pystytään vippivertailuissa ilmoittamaan ainoastaan esimerkkihinta, joka voi poiketa siitä hinnasta, joka hakijalle myönnetään.

Mikäli haet kulutusluottoa, jonka korko määritetään yksilöllisesti, ainoa keino hankkia varmaa tietoa hinnasta on pyytää alustava luottopäätös, josta lainan hinta selviää.

Moni pikavippipalvelu tarjoaa nykyään tililuottoa. Tililuottojen hintojen vertailu on hieman hankalampaa kuin kiinteähintaisten pikavippien vertailu, sillä tililuotoissa maksuaika on joustava. Pidemmästä laina-ajasta maksetaan korkoa, mutta tililuottopalvelut eivät välttämättä ilmoita kovin selkeästi, millaisiksi lainan kustannukset tulevat pidemmällä maksuajalla. Arvioita löytyy kuitenkin vippivertailusivustoilta.

Tililuotto

Pientä lainaa etsivä törmää nykyään pikavipin sijaan yhä useammin tililuottoon. Muita tililuotoista käytettyjä nimityksiä ovat esimerkiksi joustoluotto, luottotili ja käyttölaina.

Tililuotto tarkoittaa lainaa, jossa asiakkaalla on jatkuvasti käytössään tietty luottoraja. Kyseessä ei siis ole pikavipin kaltainen kertalaina, vaan jatkuva luotto. Lainaa voi nostaa niin usein kuin haluaa, sen kokoisissa palasissa kuin haluaa. Pienin nostettava laina on lainantarjoajasta riippuen 20 – 100 euroa.

Tililuotoissa on muutamia etuja pikavippeihin verrattuna. Pikavipin ottanut ei saa enää samasta lainapalvelusta lisälainaa, ennen kuin vippi on maksettu takaisin, mutta tililuottoasiakas voi nostaa myös lisälainaa. Se tuo joustavuutta lainanottoon, eikä uuden lainatarpeen iskiessä tarvitse ruveta vippaamaan uudesta lainapalvelusta.

Myös takaisinmaksu on tililuotoissa pikavippejä joustavampi. Pikavipin maksuaika on päätettävä heti lainaa haettaessa, eikä sitä välttämättä voi pidentää. Tililuotoissa on usein joustava maksuaika, joten lainaa voi maksaa pois sitä mukaa kun varaa on. Tililuoton takaisinmaksukäytäntöihin kuuluu tyypillisesti tietty minimilyhennys, joka on vähintään maksettava. Minimilyhennys voi olla esimerkiksi 50 euroa tai tietty prosenttimäärä lainasta.

Tililuottoja tarjoavien palveluiden määrä alkoi lisääntyä keväällä 2013. Syynä oli kuluttajansuojalain muutos. Pikavippien todelliselle vuosikorolle asetettiin katto, joten tavallisten pikavippien tarjoaminen muuttui pitkälti kannattamattomaksi. Vanhojen pikavippien tilalle on kehitelty monenlaisia ratkaisuita, ja jonkin verran pikavippejä tarjotaan edelleen, mutta tililuotoista on tullut erittäin yleinen pienen lainan myöntämisen kanava. Useimmiten tililuotoissa on 2000 euron luottoraja.

Jotta voit saada tililuottoa, on sinun ensin tehtävä luottosopimus valitsemasi tililuottopalvelun nettisivujen kautta. Tarvitset tätä varten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Mikäli sinulle myönnetään tililuotto, voit heti nostaa lainaa verkkopalvelun kautta tai tekstiviestillä. Usein tililuottopalvelut haluavat varmistaa maksukykysi, joten sinua saatetaan pyytää toimittamaan esimerkiksi palkkakuitti, ennen kuin ensimmäinen laina voidaan maksaa tilille.

Lainaa heti

Kiireinen rahantarve? Voit saada pikavippiä, kulutusluottoa tai lainaa tilille heti. Pikavippiä voi saada nopeasti pankkitunnuksilla tai tekstiviestillä. Tilaa esimerkiksi 100€ pikavippi vaivattomasti pankkitilillesi.

Pikalainat maksetaan tilille tyypillisesti erittäin nopeasti. Vippiä voi saada tilille jopa minuuttien kuluessa. Jopa useamman tuhannen euron kulutusluoton voi saada nopeasti. Jos haet suurempaa kulutusluottoa kulutusluottoihin keskittyneestä palvelusta, lainan saaminen voi viedä muutaman päivän. Joka tapauksessa netin kautta haettava pikavippi tai kulutusluotto on kätevä tapa saada lainaa heti tilille.

Nopeasti voi saada myös tililuottoa. Jos teet sopimuksen tililuottoa, luottotiliä, joustoluottoa tai vastaavaa palvelua tarjoavan lainayhtiön kanssa, voit milloin tahansa nostaa tilillesi pientä lainaa luottorajasi puitteissa. Tililuoton nostaminen on vähintään yhtä nopeaa kuin pikavipin ottaminen. Tililuottoa on joskus mahdollista nostaa pankkitilille jopa yöllä.

Pienen lainan tarve voi joskus olla akuutti. Siksi on hyvä, että nopeita lainoja on saatavilla. Vaikka lainaa saa helposti ja nopeasti, ei luottoa kuitenkaan kannata ottaa varomattomasti tai harkitsematta. Pienikin laina voi entisestään hankaloittaa tiukkaa rahatilannetta, mikäli lainaajalla ei ole varaa maksaa lainaa takaisin. Pikavipit myönnetään aina vähintään 18-vuotiaille henkilöille, joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pikavippi ilman luottotietoja

Jos luottotiedot ovat menneet, on lainan saanti käytännössä mahdotonta. Pikavippiyritykset tarkistavat aina hakijoiden luottotiedot. Osa pikalainayrityksistä käyttää myös yhteisiä rekistereitä, joista selviää, onko hakijalla ollut maksuvaikeuksia ja onko hänellä ennestään paljon pikalainaa. Tällaisessa tapauksessa hakijalta kysytään lupa tietojen tarkistamiseen rekisteristä. Tarkistuksesta voi kieltäytyä, mutta tällöin on todennäköistä, että lainaa ei myönnetä.

Asiakkaan luotto- ja lainatiedot tarkistamalla pikavippiyritykset pyrkivät minimoimaan omat luottotappionsa. Tarkistuksella voidaan välttyä myöntämästä lainaa henkilölle, joka on maksukyvytön tai ajautumassa maksukyvyttömyyteen. Toisaalta tarkistus on myös asiakkaan parhaaksi, sillä se ehkäisee velkakierteitä. Tarkistuksen avulla voidaan havaita tilanteet, joissa asiakkaalle on kertymässä niin paljon pikavippejä, ettei hänellä ole realistisia mahdollisuuksia maksaa niitä kaikkia takaisin. Tällöin voidaan estää lisälainan myöntäminen jo ennen maksuhäiriömerkintää, jotta velkataakka ei ainakaan kasva entisestään.

Suomeen on välillä toivottu yleistä positiivista luottotietorekisteriä, josta lainayhtiöt voisivat tarkistaa lainaa hakevien tilanteen. Tällä hetkellä rekisteröidään ainoastaan negatiivisia luottotietoja eli maksuhäiriömerkintöjä. Positiiviset luottotiedot sisältäisivät tietoa esimerkiksi siitä, paljonko henkilöllä on lainoja ennestään, ja niiden kerääminen voisi ehkäistä ylivelkaantumista. Oikeusministeriö päätyi kuitenkin keväällä 2013 suosittamaan, että positiivisten luottotietojen rekisteriä ei perusteta.

Lainaa ilman vakuuksia

Pikavipit tunnetaan myös siitä, että ne myönnetään yleensä ilman takaajia tai vakuuksia. Siksi pikavippejä voivat hakea myös pienituloiset henkilöt, joille ei ole kertynyt säästöjä tai arvokasta omaisuutta. Lainaa tarvitseva voi siis hakea pikavippiä ilman, että hänellä olisi tarjota vakuudeksi autoa tai asuntoa.

Myös monia kulutusluottoja myönnetään ilman vakuuksia. Ilman takaajaa tai vakuutta voi siis saada varsin monen suuruisia lainoja muutaman kymmenen euron vipistä aina useiden tuhansien eurojen lainaan saakka. Jopa 15 000 euron laina on mahdollista saada vakuudetta.

Vakuuden ja takaajien tarkoituksena on tuoda turvaa luotonmyöntäjälle: jos pikalaina jää maksamatta, luotottaja saa silti jonkin korvauksen. Velallinen voi mahdollisesti kattaa velkansa omaisuudellaan ja välttää näin maksuhäiriömerkinnän. Toisaalta vakuudellisen lainan seurauksena voi olla mahdollisesti tärkeän omaisuuden, kuten asunnon, menettäminen.

Viime aikoina markkinoille on ilmaantunut myös pikavippejä, joita varten tarvitaan takaaja. Tällaiset vipit tunnistaa siitä, että niiden kulut ovat hämmästyttävän halvat. Jotta vippi voidaan myöntää, on lainaajan kuitenkin tarjottava takaaja itse tai ostettava lainapalvelun yhteistyökumppanin tuottama takauspalvelu. Takauspalvelun ostaminen tietysti lisää pikavipin hintaa jonkin verran.

Pikavippi pankkitunnuksilla

Mikäli haet pikavippiä ensimmäistä kertaa jostakin lainapalvelusta, sinun tulee hakea laina verkkopankkitunnuksillasi. Verkkopankkitunnukset tarvitaan TUPAS-tunnistautumista varten. Vippipalvelu siis tarkistaa, että lainaa haetaan oikeilla henkilötiedoilla. Tämä vähentää väärinkäytöksien mahdollisuutta.

Pikavipin hakeminen onnistuu lähes kaikkien pankkien pankkitunnuksilla, mutta etenkään pienemmät vippipalvelut eivät välttämättä tarjoa kaikkia mahdollisia tunnistautumistapoja. Esimerkiksi Danske Bankin, Nordean ja Osuuspankin tunnuksilla lainaa voi varmuudella hakea mistä tahansa, ja myös harvinaisemmat pankit kelpaavat usein. Mikäli käytät jonkin harvinaisemman pankin verkkopankkitunnuksia, kannattaa tarkistaa, että tunnistautuminen on tämän pankin tunnuksilla mahdollista. Esimerkiksi Tapiolan, S-Pankin ja Ålandsbankenin tunnuksilla lainaa ei välttämättä pysty aina hakemaan.

Tunnistautumiseen on toisinaan tarjolla myös hieman vähemmän tunnettu tapa, mobiilivarmenne. Mobiilivarmenne on kännykän sim-korttiin liitettävä ominaisuus, jonka saat käyttöön omalta matkapuhelinoperaattoriltasi. Myös mobiilivarmenteen käyttö lainan hakemisen yhteydessä on erittäin helppoa. Mobiilivarmenteita myöntävät ainakin DNA, Sonera ja Elisa. Jos lainapalvelu tarjoaa tunnistautumisen mobiilivarmenteella, ei ole väliä, minkä operaattorin varmenne sinulla on.

Pikavippi tekstiviestillä

Pikavippejä voi hakea myös tekstiviestillä, ja tekstiviestilaina taitaakin olla yleisesti tunnetuin tapa ottaa pikavippi. Lainaaminen tekstiviestillä on varsin yksinkertaista, sillä tarvitaan vain lyhyt tekstiviesti, ja rahat maksetaan tilille. Ohjeet tekstiviestin lähettämiseen löytyvät lainapalvelun verkkosivuilta. Tekstiviestin lähettämisessä on syytä olla huolellinen ja noudattaa lainapalvelun antamia ohjeita tarkasti, sillä esimerkiksi kirjoitusvirhe estää lainahakemuksen onnistumisen.

Vippien myöntäminen tekstiviestillä on hieman vähentynyt pankkitunnistusvaatimusten ja pikavippien tuoreimman lakiuudistuksen myötä. Pikavipin hakemiseen kuluvista tekstiviesteistä ei nimittäin enää kesäkuun 2013 jälkeen ole saanut periä maksuja. Aikaisemmin pikavipin hakeminen tekstiviestillä saattoi maksaa parista eurosta jopa kymmeneen euroon. Nyt tekstiviestimaksujen periminen on siis laitonta.

Jotta voit hakea pikavippiä tekstiviestillä, sinun on täytynyt jo rekisteröityä kyseisen pikavippipalvelun asiakkaaksi netissä ja todentaa henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla. Saat rekisteröityessäsi henkilökohtaiset tunnukset, joita tarvitset hakemusviestin laatimiseen. Muista pitää hyvää huolta tunnuksistasi, äläkä luovuta niitä kenellekään muulle, sillä tunnukset mahdollistavat pikavipin hakemisen nimissäsi!

Tekstiviestillä lainaamisen etu on ennen kaikkea se, ettei sinun tarvitse olla tietokoneen äärellä lainaa hakiessasi. Vippiä voi siis hankkia tilanteessa kuin tilanteessa, esimerkiksi matkalla ollessa.

Yhä useampi pikavippipalvelu tarjoaa nykyään myös mobiilipalveluita, joiden kautta lainaa voi hakea älypuhelimella tai tabletilla. Pikavipin hakemisen voi hoitaa mobiilisivuston tai oman sovelluksen kautta. Mobiilipalveluiden kautta voi usein hoitaa muitakin asioita, esimerkiksi tarkistaa lainasaldon, eräpäivän tai laskun maksutiedot.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Pikavippiä voivat hakea täysi-ikäiset, luottokelpoiset suomalaiset. Luottoehdot vaihtelevat jonkin verran eri pikavippipalveluiden välillä. Joistakin paikoista rahaa voi lainata heti 18-vuotiaana, toisissa vippipaikoissa ikäraja on korkeampi, esimerkiksi 23 vuotta. Jotkut palvelut vaativat Suomen kansalaisuutta, toisille riittää voimassaoleva oleskelulupa. Vakituinen, suomalainen osoite vaaditaan lainaa hakevalta aina.

Osoitetiedot on syytä pitää käyttämässäsi vippipalvelussa ajan tasalla. Jos muutat mutta unohdat ilmoittaa vippipalveluun uuden osoitteesi, seuraava vippi voi jäädä myöntämättä, kun asiakasrekisterin tiedot eivät täsmää väestörekisterin osoitetietoihin. Lainaa hakevalla on oltava vakituinen osoite Suomessa.

Pikalainan, tililuoton tai kulutusluoton saaminen voi joskus edellyttää, että hakijalla on säännölliset tulot. Osa lainapalveluista pyytää hakijaa toimittamaan hakemuksen yhteydessä palkkakuitin, tiliotteen tai muun todistuksen siitä, että hakijalla on riittävästi varoja ottamansa lainan takaisinmaksua varten. Lainaa voi siis tällaisista paikoista saada, mikäli on työssäkäyvä tai eläkeläinen. Vippien saaminen on mahdollisesti hankalampaa, mikäli hakija on työtön, opiskelija tai muuten erittäin pienituloinen.

Mikäli lainahakemukseen pyydetään liitteitä, ne voi yleensä toimittaa vaikkapa sähköpostilla tai jopa valokuvana kännykän kautta. Lainaa voi siis saada nopeasti, vaikka liitteitä pyydettäisiinkin. Luottopäätöksen pikavippipalvelut tekevät yleensä muutamassa minuutissa, joten saat heti tietää, onko laina myönnetty.